Powered by Blogger.

i love u......

assalamualaikum wbt....

arini aku nak bercerita tentang seorang yang aku sayangi,
yang aku cintai, 
yang aku hormati,
dari aku kecik sampai laa sekarang,
orang pertama yang aku lihat sewaktu aku lahir ke dunia,
orang yang pertama memegang aku,
orang pertama yang membelai aku,
orang pertama yang menyuapkan aku makanan,
tanpa dia aku tak dapat teruskan hidup sampai sekarang,
tak dpat lah aku nak membesar,
meneruskan kehidupan aku,
melihat dunia sekarang,
siapakah dia yang aku maksudkan?
dialah  
!!!MAMA!!!
mama angah nak bagitau sesuatu kat mama,
angah sayang mama sangat2,
walaupon angah jarang2 bagitau kat mama,
or sebut perkataan 
angah sayang mama!!!!!
tapi hakikatnya angah terlalu sayangkan mama,
kalau mama tak dak,
angah pon mesti tak lahir kat dunia ni,
bagi angah,
mama lah, ibu terbaik kat dunia ni,
tak dak sapa pon yang lebih baik selain mama,
i'allah, angah akan senantiasa ingat mama dalam hati angah,
angah akan selalu doakan untuk kebaikan mama di dunia dan akhirat, 
semoga mama sentiasa bahagia, sihat dan dilindungi,
angah tak kan lupakan apa yang mama dah lakukan tuk angah,
dari kecik,
mama mengandungkan kami adik beradik,
ALONG, ANGAH, KAK LANG, BANG CIK dan ADIK,
penat lelah mama,
sakit mama,
kepayahan mama,
usaha mama,
setiap peluh mama,
pengorbanan mama,
angah tak akan lupakan..
i'allah... 
mama 
IBU TERBAIK KAMI!!!!!
mama
angah sedih sangat bila dapat tau mama sakit,
mama masuk hospital dan tak bagitau pon kat angah....
angah tak pernah tau pon,
yang mama sakit,
sebab mama tak pernah cerita kat angah,
dan sebab angah pon tak pernah nampak mama sakit,
or makan ubat apa2 bila angah ada kat umah,
angah just tau mama sakit kebas2 tangan jek,
awat mama rahsiakan daripada angah?
angah sedih sangat2 mama,
bukan sebab mama tak bagitau angah,
tapi sebab mama sakit,
angah tak nak apa2 terjadi kat mama,
sebab ANGAH SAYANG MAMA,
angah tak kan maafkan diri angah kalau apa2 terjadi kat mama,
angah janji akan jaga mama,
selagi angah mampu,
i'allah..
angah doakan semoga mama akan cepat sembuh,
mama jangan lupa makan ubat ok,
dan angah mintak maaf sebab tak dapat nak balik,
raya haji ni,
sebab angah cuti sehari ja,
ari kamis daa ada kelas,
sori sangat2,
angah tak dpat nak balik jenguk mama ngan abah,
adik2, tok, mak tok, tok ayah...
i'allah pas exam final angah balik,
doakan angah
mama and abah..
LOVE U MAMA and ABAH!!!


note: kepada mama* Basirah binti Shariff angah doakan mama sihat, jamgan lupa makan ubat tuu, semoga cepat sembuh dan dilindungi daripada segala penyakit, semoga mama sentiasa bahagia disisi abah* Che Rosli Bin Ismail..
kepada kengkawan: doakan tuk mamaku ok.. thanx...

posted under | 1 Comments

PayBox

assalamualaikum wbt...
how are u guys doing?
hope u r in good..
hmm...I want to tell u guys something...
about pay box...
lets click the refferer here:PayBox...
and get to know about it...
come on guys...
don't waste ur time..
('',).....

posted under | 0 Comments

UTUSAN 6 NOVEMBER 2010....

assalamualaikum wbt...
hai readers...
kenapa ada bulatan dalam gambar tu...?
hehe... sapa laa tu... 
padahal aku laa tuu.... hahaha...
saja jek nak wat famous ckit... 
korang ada baca tak paper UTUSAN semalam, 
di ruangan IPT... wah!!! 
aku pon tak sangka dalam banyak2 gambar yang dorg SHOT,
gambar group aku gak yang dia letak dalam tuu... 
*dapat laa market pas ni.... haha... 

actually aku bukan saja2 letak gambar ni,
aku nak laa kongsi ngan korang suma
apa yang aku & kengkawan aku wat masa ni,
bagi aku, 
kehidupan aku kat MIAT ni cukup beruntung,
aku betul2 bersyukur dapat belajar kat sini,
seriously....
ramai ag orang yang nak masuk,
tapi tak dapat,
so since I gets this chance,
I'll never let it go,
('',)...
mm.. ok lah...
back to the story...
sebenarnya waktu dorg SHOT gambar ni,
kitorang sedang wat praktikal,
nama praktikal tuu,
COMPRESSION TESTING...
kalau sapa belajar bahagian mechanical,
i'allah.. korang mesti taw...
COMPRESSION TESTING yang ktrg wat ni,
adalah untuk mengukur,
tahap COMPRESSION dalam setiap CYLINDER tu,
ktrg just nak ukur berapa banyak COMPRESSION yang hilang,
dan berapa banyak yang tinggal,
so daripada result tuu,
kitrg akan tentukan,
samada CYLINDERS tuu boleh digunakan lagi untuk penerbangan yang seterusnya,
ataupon perlu dibaiki,
mahupon digantikan...
itulah bibik2 kerja seorang technician,
mahupon ENGINEER,
huhu...
tengok saja macam senang kan,
tapi kalau wat,
hehe...
agak susah laa...
tapi seronok,
really enjoyable,
but very risk,
because law kami tersilap wat keputusan mengenai sesuatu tuu,
kapal terbang tuu kan akan terbang,
dan membawa orang,
samada PILOT , CO-PILOT, CREW,
or PASSENGER..
so if we r not doing it properly,
it may cause trouble to those who will fly,
am I rite?
I hope u guys understand,
what I am trying to convey..
ok... 
hehe...
just want to share with u guys,
for ur information...
hopefully it is interesting..
ok laahh...
i've to stop rite here...
I want to continue doing my work,
huhu...
wassalam...

posted under | 2 Comments

faveretku!!!!!

assalamualaikum...
for this en3 I want to share with u guys,
something which is really my favourite,
what is it?
it is all about motorcycles,
yea!!! motorcycles....
do u ever ride a motorcycle,
I hope yes,
hehe....
I want to ask u guys something..
do u ever seen this bikes anywhere before?


dengan keunggulan dan kecangihan teknolginya...
huhu....



pernah nampak motor ni kat highway utara selatan?
aku laa penunggangnya law korg nak taw,
hehehe... masa hadapan nanti laa..i'allah...

this my favourite bikes...
YAMAHA R1...
really hope one day I could have it,
i'allah.... amin...
sekarang ni aku just dapat beli motor yang kecik2 jek,
adik kepada RI iaitu,
YAMAHA LC 135,
haha....


ni pon ok lah wat masa skg,
laju niii!!! haha....
t daa keja bru pakai R1,
i'allah...
hmm... ok lah...
itu suma cerita2 dan angan2 aku pada masa depan,
sekarang aku nak bagitaw kt korg,
pasal sesuatu...
sesuatu yang aku selalu sangat amik taw,
hehe...
walaupon ianya tak penting sangat....
('',)...
aku nak bagitaw korg pasai,
the top 5 fastest bikes in the world....
this is the world rankings,
the fastest bikes in the world,
according to the top speed...
                                                                       



 1st RANK: Honda CBR 1100X 178mps


2nd RANK: Yamaha YZF RI 176mps
 *angan2 ku untuk memiliki sibijik moto ni... =D



   3rd RANK:Aprilla RSV 1000R Mille 175mps



                                                         4th RANK:Ducati 1098s 169mps



5th RANK: BMW KI200S 167mps




  jom layan video ni jab....


..TAMAT..

posted under | 0 Comments

PROPELLER..

assalamualaikum wbt...
apa kabar korang hari ni? 
hope u guys sihat laa yee!!! i'allah...
law sakit, demam tuu pun,
banyakkan la bersabar ea,
Allah sedang menguji kita...=)
hmm... nak tanya korang ni,
pernah tengok tak kapal terbang yang guna PROPELLER tak?
bentuk PROPELLER tu cam kipas angin syiling kat umah kita tuu,
law tak pernah kat cini aku nak tunjukkan sesuatu...



haa... ni la contoh kapal terbang yang guna PROPELLER. nampak tak kat kiri kanan tuu..yang dalam bulatan merah tuu.. tu la PROPELLER.


ni gambar yang lebih jelas sikit...cam ni la rupanya.. =D


ok2.. dah taw kan PROPELLER tuu apa?
so now nak bagitaw cikit pasal PROPELLER ni,
panggilan ringkas PROPELLER ni ialah PROP,
tu yang paling common sekali laa,
PROP ni selalu dipakai untuk enjin aircraft yang guna piston engine,
macam enjin kat kereta,
kat moto kita tuu,
sapa tak pernah tengok?
t ada masa petang ni p tengok,
hehe... 
law tak taw jugak t aku tunjukkan macam mana rupa piston enjin tuu,
ok.. *tunggu entry seterusnya ...i'allah... =D
PROP ni jugak ada guna kat aircraft yang guna turbine enjin,
dorg namakan TORBOPROP enjin,
turbine engine ni yang macam aku cerita dalam e3 aku sebelum ni tu,
sapa belum taw cari la kat dalam en3 aku yang sebelum2 ni,
ok...('',)...
erkk!! korang tak pelik ke,
awat tetiba ja aku cita pasai PROP ni,
haha....
actually,
semalam aku ngan dak2 klas aku ada wat praktikal,
syok gak praktikal semalam tuu,
kitorang wat PROPELLER ENGINE GROUND RUN,
wow!!! tak sangka,
angin PROPELLER tu betoi2 kuat,
kalau sapa yang kurus tuu,
hmmm, memang habis la,
boleh jadi superman daa, 
hahaha... 

ok lah...
sebelum aku akhiri en3 ni,
aku nak kongsikan 1 video,
video ni yang kitrg rakam semasa wat praktikal semalam,
t korg layan laa ea,
hayatilah video ni,
hehe....
jeng jeng jeng.....
DIPERSEMBAHKAN!!!!
hahaha...
video

p/s: PROPELLER tuu nampak ja macam berpusing slow tp, hakikatnya laju...
speed: 200RPM.....
tgok video bawah ni plak....
hehe.... apa yang terjadi dibelakang PROPELLER....
haha....


video


posted under | 2 Comments

masa....

assalamualaikum wbt....
hai readers!!! good morning!!
wah lama rasanya tak tuli menulis ni...
haha... rindu plak rasanya..... =D
hmmm.... how r u ouls doing?
da nak akhir tahun ni,
mesti masing2 sibuk nak seat for final exam kan?
so for those who are seating for the final examination,
Iwish u guys GOOD LUCK ea...
do ur best.... =)
bagi yang belum pon amik exam lagi,
yang masih lama ag exam tuu,
cam dak Unikl MIAT ni,
haaa, kita prepare la apa yang patut,
wat preparation awal2,
kan senang t... hehe....
ok lah... hari daa masuk 2 november da,
sedar tak sedar da nak sampai hujung taun,
cepat betul masa berlalu kan?
korang tak kan tak perasan kot...
pejam celik pejam celik daaa abis tahun dah,
huhhhh!!! ini semua terjadi dengan kehendak Allah,
ag pon Allah akan ada berjanji dan memberi peringatan kepada kita,
apabila tiba akhir zaman t,
akan muncul tanda2 kecik hari kiamat,
antaranya ialah:
masa akan berlalu dengan pantas tanpa kita semua sedari,
macam yang sedang berlaku sekarang,
hmm ok lah sebelum aku akhiri entry kali ni,
aku nak korang layan lagu kat bawah ni dulu,
lagu ni kecik2 kita selali dengar,
tapi sekarang ni tak tau laa,
ok .. selamat menghayati,
nak cepat sebab nak p kelas nih... hehe....
wassalam.... ('',)...

posted under | 0 Comments

hepy besday awak...:::

assalamualaikum wbt...
hepy besday yang ke-20 awak....
saya wat entry ni tuk awak.....
hehe...awak jangan laa marah saya ea....=D
saya saja2 jek wat ni tuk awak....
boring2 kan... hehe...
semoga awak panjang umo & dimurahkan rezeki....k..
semoga awak sentiasa dilindungi....
dirahmati dan diberkati kehidupan awak...
i'allah... amin....
saya akan sentiasa doakan awak....
semoga awak cemerlang dan berjaya dalam pelajaran....
dan kehidupan awak...
di dunia dan akhirat....
('',).....
masuk ni da 3taun saya hanya dapat wish besday kat awak...
tapi tak sempat dan berpeluang ag nak bagi hadiah kat awak...
sebab awak dok jauh sangat...hehe...
daa banyak hadiah kat umah saya tuu... =D 
tapi tak apa...
saya tak kisah sangat...
hadiah2 tu saya simpan jek....
t satu masa boleh jek nak bagi awak...... 
kalau awak nak laa...
kalau tak nak saya simpan jek hadiah tuu....
tak de masalah.... =)
ok... last but not least...
sekali ag, saya nak wish...
HAPPY BITRHDAY yang ke-20 untuk awak....
semoga panjang umo & dimurahkan rezeki....
i'allah.... amin... 
may Allah bless u in whateva u r doing..... 
and May All ur wishes come true....
wassalam...


jom layan lagu ni!!! terbaik dari Aizat... =) Sungai Lui......

 

posted under | 5 Comments
Newer Posts Older Posts Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments