Powered by Blogger.

tentangku

..AKU..
..Muhammad Huzaim Bin Che Rosli..
kt uma mama abah & adik beradi panggil angah..huhu..
..dilahirkan di PULAU PINANG..
anak jati Penang la ni..kakaka~~
emmm...tempat lahir kat Hospital Daerah Butterworth, Penang,
tarikh lahir, 16-03-1990,
ada 5 orang adik beradik,
aku yang kedua,
sekarang tinggal kat Padang Serai, Kedah,
now i'm studying at UNIKL MIAT,
taking Diploma in Aircraft Maitenance Technology( Manufacturing),
now in sem 4..
huhu..

*desription:
aku berbeza dengan adik beradiku yang lain,
sebabnya, aku pakai cermin mata..hahaha~~
dari segi lain pon, ada jgak perbezaannya,
tapi malas r nak cita...
bukan apa xlarat nak tulis..
law bercerita guna mulut, OK lagi..
hahaha..
p/s:jgn segan2 contact law nak taw apa2... huhu... 
email:pakutiga_90@yahoo.com.


..FAMILYKU..
*abah: Che Rosli Bin Ismail
bekerja kilang ja,sebagai supervisor,
jawatan dalam bahasa inggeris dengaq bunyi cam tinggi ja,
tp bila sebut dalam bahasa Melayu, Penyelia,
nampak low profile ja. so nak gempak ckit, sebut la bahasa inggeris,
kakakaka...

*mama: Basirah Bt. Shariff
mama suri rumah ja, 
tp dok umah ada la pekerjaan ckit,
jaga budak.
huhu...
budak ni pon aku anggap da macam adik sendiri,
sbb bleh kata setiap malam dia tidoq cn( ikut mak dia kerja shif bila? ),
nama budak ni, Khaira.
itu ja yang aku taw. hehehe.
comel budaknya.

*along: Mohd Hafiz Izran 
along dok blajaq ag kt UPM tu haaa..
dkt tepi highway sungai besi tu,
kt KL tu,
law sapa tak pernah p KL mmg la tak taw kt mn,
tp actually it is not KL,
it is in Serdang.
law sapa2 agak nak taw gak cari la sendiri kat google maps ea...
hihihihi....
along aku ni pelik ckit perangai dia,
aku nak story sesuatu,
aku law kat umah, tidoq sebilik ngn abang aku,
sbb umah aku ada 3bilik ja,
kami dok bilik belakang(kami xkisah pon bilik mn,asalkan boleh duduk,tidoq & wat kerja)
along aku ni dia searang yg pendiam,
pendiam yg amat tersangat diam,
aku walaupon dok tidoq sebilik ngn dia,
tp aku jarang amat sekali bersembang, bertanya,
ataupon wat sesuatu pekerjaan ngn along.
that's why, aku law blik umah ada abg aku,
aku rasa cam xhepy.
aku cerita ni pon bkn nak malukan dia,
tp aku nak cari jalan penyelesaian,
cm mana nak bagi abg aku ni elok cm dulu,
dulu waktu kecik, aku la yg pling rapat ngn dy,
p mn2 pon skli,
kna denda ngn mama pon skli,
tp skg suma da lain.
help me!!! please!!
YA ALLAH...




*kak lang: Siti Nur Hazwani
adik pmpuan aku satu2 nya,
belajaq kt skola agama,
Daerafatul Makrifah Wataniah, Kepala Batas Penang.
dulu waktu kecik2, dia pernah mengalami 1 peristiwa yang hampir meragut nyawa dia,
ceritanya: dia tertelan duit syiling rm0.20sen,
masa 2 umoq dia lebih kurang 3 taun lebih,
siap msuk ICU suma,
& wat pembedahan nak kluaqkan duit tu,
Alhamdulillah berjaya.
Allah makbulkan doa mama.
Alhamdulillah.
note:duit syiling tu terlekat kat bahagian tekak. & boleh nmpak shape duit tu.BAHAYA!!
sapa ada adik berhati-hati. AWASI adik anda.


*bang cik: Muhammad Hazreen Haizi
adik aku yg no 2,
bru form 1 skrang ni,
blajaq kt skola agama gak,
Sek. Agama Bedong Sungai Petani, Kedah.
dia ni dulu waktu kecik aku panggil dia adik, 
dok 3 taun pas tu tepaksa la tukar panggilan,
sebab ada adik aku sorh ag lahir,
hahaha...mama beranak adik aku yg last..
huhuhu~~


*adik: Muhammad Hafifi Hayuzi
ni la adik aku yg aku maksudkan tadi,
dok blajaq darjah 1 baru,
kt skola area2 Padang Serai ni,
Sek. Keb. Guar Lobak.
adik aku ni pling lasak,
yg tu mama bgtaw,
sbb mama pernah jaga kami semua, so mama taw la kan,
hahaha,, mama kata adik aku ni, buas(nakai) ,,
xmacam kami yg lain.
tp aku tgok pon mmg btoi apa yg mama ckp tu,,
dy law main ngn orang,
pastu sat g ada gaduh ka ckit,
dia no 1...
perghhhh,,,,mmg cukup berani,
dy xkisah r besaq mn budak tu(under 12 la),,,
hahaha... tp dia xdak la sampai nak pukui, 
just maki2 ja...
tp maki2 dia pon, sakit gak telinga dengaq..
mama xlarat nk marah kt adik aku ni..
dia dok bawak2 maki tu dalam umah,
kekadang dia maki mama la, aku pon besa kena,,
hishhh3.... tp tu cita dulu,,
skg dia da berubah....
sejak masuk skola rendah ni la...
dia da xbuat lagi menda2 cm 2...
alhamdulillah...amin....
('',)

posted under | 0 Comments

0 comments:

Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments