Powered by Blogger.

...Bisnes aku & member2...

assalamualaikum wbt...
actually this entry aku nak promotes sikit la bisnes aku & my friends,
sejak 2 3 minggu yang lepas ni,
kitorang: terdiri daripada aku, Faizel, Sobree, Hasip,
telah bersetuju untuk melancarkan satu bisnes,
alhamdulillah setakat ini,
bisnes berjalan dengan lancar dan baik,
semua dengan berkat doa dan usaha kami,
Syukran Ya Allah,
btw, kami masih lagi dalam proses mencari pelanggan,
apa bisnes kami?
mm... sebenarnya kami bisnes moto,
apa yabg kami buat?
we are Repairing, Overhaul, Renovate & maintain the engine of motorcycles,
tapi setakat ni la kami hanya wat moto
LC135 & EX5 ja,
yang lain2 dalam proses nak belajaq ag,
so kepada saudara saudari yang ingin membaiki, atau nak wat apa2,
ataupun enjin moto anda rosak dan sebagainya,
boleh la datang kat kami,
i'allah kami akan cuba untuk mencari jalan untuk anda,
setakat ini, moto yang pernah kami baiki,
alhamdulillah, semua berpuas hati... amin...
mm... law nak tanya pasal harga,
kami letakkan harga yang paling sesuai dan berpatutan,
i'allah.... selalunya kami hanya mintak duet nak beli barang saja,
duet upah tu ikut la korang nak bagi berapa,
depends la...
so apa2 pon law nak tanya apa2 boleh contact aku,
huzaim:0193782205....ok?
kami berbisnes di Daerah Sepang,
Taman Desa Vista.....
('',)

p/s:
*law nak call biaq malam2 cikit, lepas koi 8am ok la..
*apa pon masalah mengenai moto anda, kol dulu tanya ok? jangan malu, jangan segan....

posted under | 0 Comments

PayBox

jom ushar!!!!
tekan link di bawah untuk tengok apa yang ada...
log in boleh dapat duet kot.... haha...
xrugi.... jom3.... try.... huhu....
mana nak taw kan...
aku pon baru jumpa...
huhu....
law bohong pon xrugi apa2...
hehe...

PayBox

..the ever best weekends..

assalamualaikum wbt,

ahaa ha... u guys know?
this weekends was a very special weekends I ever had,
nak taw kenapa? I guess u guys are already know the answer,
hahaha..
but maybe some still don't understand what I'm trying to say,
ok la, no need a big question mark for my question,
just straight to the point,
but how to go straight? I don't know?
kuang3....mmm... beginilah...
minggu ni terlalu banyak kengkawan, sedara mara,
sanak saudara, saudara saudari kita yang wat umah terbuka,
ataupun panggilan kebanyakan masyarakat OPEN HOUSE,
haha....
me myself were invited by members, relatives and also my lecturers
to attend thier open house,
wow!!! I don't really understand why so many invitations this year?
semua orang dapat rezeki yang banyak untuk Aidilfitri tahun ni,
alhamdulillah.... alhamdulillah jugak kepada mereka2 yang datang untuk makan,
macam aku... hahaha.....
aku tak kluarkan duet 1 sen pon dari dompet aku tuk beli mknn,
just guna duet untuk isi minyak moto jek,
bayangkanlah.... betapa besarnya rezeki yang Allah berikan kepada kita....
syukran Ya Allah...
tapi ingatlah wahai sahabat2 sekalian,
di samping kita mengunjungi rumah saudara saudara kita,
janganlah kita alpa sangat dengan makanan tu,
sampai kita terlupa untuk solat,
sabda Rasulullah saw:
sesiapa yang meninggalkan solat dengan sengaja maka ia kafir secara terang-terangan,
nauzubillah.... semoga kita tidak tergolong dalam golongan itu...i'allah..
('',)

*p/s: kepada sesapa yg nak wat OPEN HOUSE jgn lupa ajak aku taw... huhu... ingat .... haha...

posted under | 0 Comments

aku tak taw....!!!

I don't really know,
from where I should start it?
dari mana aku harus mulakannya?
fikiran aku masih bercelaru,
aku nak buat sesuatu,
tapi aku tak taw,
dari mana harus aku mulakan,
aku betul-betul pening,
aku nak mulakan balik apa yang dah aku tinggalkan dulu,
aku nak teruskan kembali,
aku tak mau lagi jadi macam yang lepas2,
wat kejab jek pastu benti,
aku perlu Istiqamah kali ni,
i'allah... amin...
korang tolong la doakan aku sekali ea...
semoga aku dapat wat apa yang aku hajatkan ni..
ok? thanx r... huhu...
I believe Allah will give me some more chances to try again,
and i'allah I'll not spoil it this time,
I'll try to make it success this time,
I'm gonna proof it....
('',)

posted under | 4 Comments

..Selamat Hari Raya..

assalamualaikum wbt...
Happy Eidul Fitr to all Muslims,
walaupon hari ni bukanlah hari raya 1st,
tapi we r still in the Syawal,
so I guess it's not too late to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri,
huhu... hari ni da hari yang ke-7 da... kiki..
da lama aku tak update blog aku ni,
pasai sebulan yang lepas aku tak bayar wet tnet,
so kena potong sebulan,
kah3... padan muka...
mm..... sedar tak sedar kita dah habis da puasa,
sampai hari raya pon dah habis dah,
cepat betul masa berlalu kan...
haha....
ok la, actually en3 ni just nak wish
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
for all blogers and all Muslims,
and one more thing I would like to seek ur apologise,
for what I've done in the past,
mungkin ada yang tak kena kat mana2,
terkata apa2 yang sakit hati,
ter'maki' secara tak sengaja ka,
and whatever la yang korang rasa sakit hati,
harap2, dimaafkanlah... ok...
amin..



Newer Posts Older Posts Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments