Powered by Blogger.

selamat hari lahir sahabat.....

assalamualaikum wbt....
kawan2 hari ni adalah 02.11.11....
hari bersejarah tuk sahabat saya....
1st sekali saya nak wish Happy Birthday tu dia,
yihuu!!! dia merupakan sahabat yang sgt baik,
awk, 
SELAMAT HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN,
saya doakan awak semoga awak sentiasa sihat,
dimurahkan rezeki untuk awak,
dilimpahi rahmat untuk awk,
dilindungi hidup awak daripada segala keburukan dan kejahatan,
dipermudahkan segala urusan awk,
semoga awak akan bertambah rajin, tak malas dan sentiasa bersemangat untuk terus belajar,
dan semoga awk berjaya mengecapi impian awk di dunia dan akhirat kelak,
insyaAllah....
setiap hari saya doakan awak,
insyaAllah moga2 Allah swt menerimanya,amin..
saya bersyukur kepada Allah swt saya punya sahabat yang macam awk,
awk tak sombong, tak tinggi diri walaupun awk belajar di peringkat yang tinggi daripada saya,
saya tertanya -tanya diri saya,
'apakah aku ini Ya Allah sahabat yang baik jugak untuknya?'
'apakah aku mampu menolongnya di saat dia dalam kesusahan?'
'aku takut aku tak dapat menolongnya Ya Allah di saat dia kesusahan,
oleh itu janganlah Engkau uji dia dengan dugaan/ujian yang besar'
'amin Ya Rabb....'
awk, semoga persahabatan kita ni akan berkekalan sehingga akhir hayat kita,
saya doakannya....insyaAllah amin...
once again I wish you Happy birthday,
May All your dreams come true...
amin...('',)...







sebelum mengakhiri en3 kali ni,
jom kita sama2 dengarkan lagu Selamat Hari Lahir,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
amin.....('',)...
nasyid oleh Aeman,
jom layan,
dan 
serangkap pantun

baju kurung baju melayu,
ucapan saya happy birthday to u...
bye! wassalam...





note* sama2 lah mendoakan utk sahabat saya ni...semoga Allah merahmati kehidupan dia dunia dan akhirat dan semoga Allah melimpahi rahmat juga untuk kita...amin Ya Rabb...

posted under | 2 Comments

good luck!!

assalamualaikum...
hye geng2 blogger sekalian...
apa habaq hari ni...
haa...harap suma sihat ja noo...
arini nak tulis entry selit2 sikit ngan loghat utaqha...
harap2 hangpa boleh paham kot...
i'allah la kan...
senang ja nak belajaq cakap loghat utaqha ni....
hehe....
arini aku ada periksa laa plak...
adui...dah la smalm cheq tdoq awai....
harap2 boleh la wat soalan periksa sat g...
amin...
doa2 kan laa aku jugak tau...
semoga aku berjaya jawab exam ni....
i'allah...
aku jugak doakan tuk sahabat2 aku...
terutama dak2 klas aku....
SELAMAT BERJAYA kawan2....
alaa setakat exam mid term ja pon....
pejam mata jaa....
haha*sembang nk kencang ja....sat g xboleh wat padan...jangan! lawak ja...hehe...
p/s lec kita: sesiapa yang rasa attendance teruk*paham2 sendiqhi laa naa...=D
wat la exam lek lok....
hehe...
ok la...tyme is almost there.....
so i need to study a little bit more....
Ya Allah berikan kemudahan kepada aku dan sahabat2 aku...
semoga kami dapat jawab soalan peperiksaan kami dengan mudah...
semoga kami dapat keputusan yang cemerlang....
InsyaAllah....amin Ya Rabb.....
bye! wallahu'alam....('',)...


   

posted under | 2 Comments

reunion sksp batch 97/02.....

 assalamualaikum wbt...
haloo!! kengkawan...ha ha ha...
amacam arini? padang kota ag? jom!!
y-i-h-u-u-u-!!!!
arini nak cerita sikit kt hgpa semua...
pasal cerita yang paling hot berlaku baru2 ni....=D
aritu* tak lama sangat la baru minggu lepas...haha..
KAMI*ex-sksp batch 97/02...
ada wat reunion secara kecil2-an...
berjumpa kembali,,,
mengeratkan silaturahim yang telah lama terpisah...
banyak kenangan yang terukir daripada sejarah dulu...
terlalu banyak memori yang aku sendiri pon dah tak ingat...haha...
sebab dah banyak sangat memori ni...
aku pakai memori kecik ja...

tapi sungguh tak sangka ada sebahagian kecil daripada kawan2 aku ni...
dapat ingat MOST of the story,situation,accident,incident,event etc....
*sapa mereka2 yg ingat suma perkara2 ni..? haa...jom tya mereka...haha...
apa yang berlaku kat sekola dulu....
semua depa ingat....
wow!! so interesting....haha...('',)..
even kedudukan meja pon depa boleh ingat...
Masya-Allah...mereka betol2 kuat ingatan...

hmm..ok la...
jom aku nak cerita sikit detik2 reunion yang berlangsung aritu...
sangat best....!!! rugi la sapa tak datang...
haha...saja bagi jelous sikit ann...kah kah kah....
antara yang datang aritu:
lelaki...
wanita(dh xpggil perempuan sbb dorg suma muka da mcam org k*w*n...haha...lawak ja...
alhamdulillah walaupon tak ramai sangat...
tapi event still dapat dijalankan...
walaupon tak seperti yang dirancangkan sangat...
sbb ada yang datang awal ada yang datang lewat....
tapi tak apa la....akhirnya...
Allah swt telah beri kesempatan waktu dan ruang tuk kami bertemu kembali...
syukran jazilan Ya Allah.....
jom kita tegok gambar2 yang sempat diterjah...
('',)....ha ha...


beraya di rumah cikgu Najib...cikgu BM sewaktu darjah 6....

bersama cikgu Murad...cikgu Matematik...otai Math..('',)..














































 
duit raya tuu!! haha...besar tak besar cikgu dah bagi sapu....haha....alhamdulillah...
tersenyum manis....cik linda....phewittt!! ('',)....hehe...

sadani...dengan kameranya....=D
salwa...drebar yang baik! sanggup amik kengkawan tuk p reunion....('',)...
basirah and model fara afiza...
kaum hawa....a.k.a wanita yang hadir....lawa sungguh depa....hihi....
amik no tpone sat....t masa2 depan senang nk contact...i'allah...
again...depa berdua....=D

tasya...cuba memberitahu sesuatu....tapi malangnya tak dapat dikesan isyarat tu...=D

nazirul a.k.a own.....
qusyairi....dengan reben yang sangat bergaya....haha...*solihin kata dibeli khas tuk dia drpd India...haha..




KAMI bergaya bersama Cikgu Najib....('',)...

abg brader kita bertiga...cuba ushar sesuatu disana....
tersenyum lebar masing2 mungkin melihat sesuatu...pelik! haha...

fara afiza...*dy sangat suka amik gambar....=D jgn mrh...btl kan? hehe...

tasya and salwa....

linda dan syuhada....

izham seperti sedang berkawat...=D


beratur tunggu duit raya,,,ki ki ki...

suria dengan posing yg bergaya....=D

inilah wajah2 kawan2 aku....
merekalah yang menemani aku belajar dulu...
semua kenangan kami tercipta di
...sekolah kebangsaan sungai puyu,butterworth,pulau pinang...
setelah hampir sepuluh taun tak jumpa....
inilah mereka.....
masing2 dengan gaya yang tersendiri...haha..
inilah kawan2 aku yang paling awal aku kenal....
korg antara sahabat pertama aku di dunia aku...
sbb aku jmpa korg kt skola rendah...
sebelum skola rendah kita suma masuk tadika ja...
masa tu mana nak taw apa itu sahabat, teman, kawan suma tu, kan? 
so hgpa la sahabat, kawan, mber, teman aku yang terawal. ...
FRIENDS FOREVER. ...
korg banyak ajar aku erti persahabatan. 
THANKS A LOT FRIENDS.
*korang mesti terpikir,bia btol huzaim ni...haha..
whateva la...
yg penting aku bahagia...=D
aku menghargai nilai sebuah persahabatan... 
sampai sekarang aku masih kenal dan ingat korg....
alhamdulillah...thnx Allah....
masing2 dah makin ensem...
dah makin lawa...
ada yang dah berkahwin...
ada yang khabar anginnya dah bertunang*sapa dia org tu?ntah,,tgok la sapa naik pelamin dlu t..hehe...
ada yang bakal jadi cikgu...
ada yang bakal jadi jutawan...
ada yang bakal bergelar Datin/Dato etc...i'allah....
even ada yang dah bekerja....
dan masih ramai ag yang sedang belajar...
macam aku....('',)...
i'allah,suatu hari nanti...
mungkin kita akan berjumpa sekali ag...
mungkin tyme tu nanti...
ada yang da bawak suami or isteri*ehemmm...haha...
dah dukung anak*mungkin anak sedara..haha...
usung botol susu....hehe...
dan macam2 ag....
i'allah itu semua tak mustahil...
Allah itu Maha Mengetahui segalaNya kan...
('',)...

hmm...aku rasa kan...
ada banyak gambar ag...
tapi aku tak tau gambar tu ada kat sapa...
tunggu la next entry t...k..
i'allah ada gambar2 len yang sempat di snap pada hari reunion tu....
sbb aritu banyak ja kamera....
so gambar mesti banyak gak kan...hehe....

ok lah aku rasa sampai sini dulu kot....
i'allah tunggu next ent3 nanti...
untuk gambar2 yang seterusnya....
('',)...bye!




dulu pagi2 tengok cerita ultraman,
dah baca jangan lupa komen..haha...

anai2 dok dalam kayu,
dah habis baca thanx to u...('',)...


RAJIN2 DATANG LA SINI AG!!! ok!! 


note:event ni berlangsung pada hari raya ke 4...hari jumaat 02.09.11....detik bersejarah kami....

posted under | 6 Comments

Salam Aidilfitri 2011/1432H.....

assalamualaikum wbt....
1st of all i would like to wish u guys...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR  BATIN....
mohon maaf kalau ada silap & salah kt mana2...k...
harap dosa dan kesalahan aku selama ni dapat dimaafkan..
i,allah.....('',)...cm na raya korang?
dapat duit raya banyak tak tahun ni?
kalau dah banyak sangat dermalah sikit kepada yang memerlukan..k...huhu...
i'allah supaya memperolehi berkat daripadaNya....amin...
wah! da hmpir beberapa bulan aku tak update blog aku ni....
dah berserabut daaa... haha.....
aku pon tak pasti samada ada tak orang yang still follow up blog aku ni or tak...heee...
harap masih ada...hehe...
thanx kepada yang sudi visit my blog yang da lama tak update ni... huuuummm...
ehemmm2...awak awak! haa awak yang nga baca tu la,
macam pena tengok muka awak,
tapi kt mana ea? huhu.....

ok la sahabat2 sekalian.
aku rasa sampai sini dulu kot...
tuk kali ni....
nantikan next entry....
yeaa!! bye2...



posted under | 0 Comments

di hari kiamat nanti...........part 3

perbualan abdul Mutalib dengan paderi tadi tidak berakhir begitu saja, Abdul Mutalib dengan penuh kehairanan bertanya kepada paderi itu, 'Bagaimana kamu tahu semua cerita ini, maksud saya cerita tentang cucuku yang merupakan anak yatim piatu, dan di berumur lingkungan 8-12 tahun, dan dia memeliki tanda dibelakang lehernya? sedangkan aku yang menjaganya selama ini pun tidak tahu hal yang sedemikian*mengenai tanda dilehernya...' kalau dipikirkan logik akal memang tak masuk di akal bagaimana si paderi tadi tahu pasal kehidupan Nabi saw, kerana jarak Mekah dan tempat tinggalnya paderi2 itu terlalu jauh, dan pula pada zaman dahulu mana ada sms ka email ka, atau alat2 perhubungan. betul tak? haa. Si Paderi dengan yakin menjawab, 'Semua ini telah tertulis dalam Kitab Suci yang kami rujuki iaitu Kitab Injil. Semua telah tertulis dengan terperinci sekali mengenai Nabi akhir zaman yang akan lahir daripada bangsa kamu, bangsa Arab. Dan peristiwa tadi ( peristiwa dimana daun yang terkahir gugur dari pokok dan Nabi saw menyambut daun itu dengan tangan kanannya ) juga ada tertulis secara terperinci dalam Kitab Injil. Kami telah menunggu kedatangannya hampir 600tahun lamanya, akhirnya kami bertemu juga.' 

Masya-Allah, baiknya mereka!
mereka malah memberitahu Abdul Mutalib supaya menjaga Nabi saw
dengan baik,
paderi-paderi itu merupakan penganut agama Kristian,
oleh itu mari kita renung sejenak mengenai hikmah dan pengajaran di sebalik cerita ini,
Mari kita sama2 lihat,
betul tak pandangan ustaz tu pada awal ceritanya,
bahawa di akhir zaman nanti Umat Islam akan bergabung dengan Kristian,
dan mengalahkan musuh kita semua Yahudi,
betul kan? tak mustahil kan,
sebab Orang Kristianlah yang bagitau kat Orang Islam bahawa itulah Nabi saw,
sedangkan kita sendiri pun tak tahu,
so ustaz tu cakap lagi,
apa yang ada pada orang Kristian,
persenjataan, kekuatan dan segala-galanya,
akan digabungkan dengan Islam.
dan kita akan memperolehi kemenangan,
seperti yang dijanjikan,
oleh Allah swt.
Dan sebelum aku terlupa,
ada lagi yang aku tertinggal,
Ustaz tu jugak ada menceritakan jugak mengenai imam Mahdi,
dan Nabi Isa as,
pada akhir zaman nanti,
iaitu pada hari Jumaat,
Nabi Isa as akan diturunkan semula,
di Masjid Nabawi,
pada ketika itu,
umat Islam sudah pun bersedia untuk menunaikan solat Jumaat,
yang akan diimamkan oleh Imam Mahdi,
namun Nabi Isa akan datang dari satu penjuru masjid,
dan menyatakan bahawa dialah Isa as,
dan pada ketika itu,
Nabi Isa as menghampiri Imam Mahdi,
dan Imam Mahdi menjemput Nabi Isa as,
untuk mengimamkan solat Jumaat tersebut,
namun Nabi Isa as menolak,
serta berkata 
'kamulah yang patut jadi imam kerana kamulah pemimpin sekarang', zaman kepimpinan aku sudah tamat. '
dan Nabi Isa as juga
akan mengisytiharkan kepada seluruh Orang Kristian, 
bahawa dia bukanlah Tuhan,
seperti mana yang mereka percayai sekarang,
Nabi Isa akan menyeru Orang Kristian supaya memeluk Islam,
dan seterusnya menentang Yahudi,
inilah yang dimaksudkan bergabung dengan Kristian,
Orang Kristian akan masuk Islam dahulu,
Setelah itu tamatlah ceramah ringkas Ustaz itu,
alhamdulillah,
aku harap ada hikmah dan pengajaran di sebalik cerita ini,
dan aku mohon jika ada kesilapan,
apa2 saja kesilapan dalam cerita ini,
tolong perbetulkan.
i'allah kita sama2 mohon keredhaan daripadaNya.
amin. 

satu ingatan aku: aku tak pernah dengar cerita ni kat mana2 lagi( cerita yang Islam akan bergabung dengan Kristian selepas mereka memluk Islam), 
kalau ada kesalahan tolong perbetulkan.

TAMAT

posted under | 1 Comments

di hari kiamat nanti...........part 2

assalamualaikum sahabat2,
apa kabar arini?
harap2 sihat la,
kalau tak sihat tu cepat2 la pergi jumpa doktor,
amik ubat,
law tak nanti melarat pulak,
ok.. huhu..
ok la,
kembali kita ke tajuk utama,
Nak taw sambungan cerita sebelum ni?
hmm, seriusly sambungannya amat menarik,
tapi agak panjang la,
kalau korang nak tau jugak apa ceritanya,
jom la kita baca dan paham,
begini sambungannya,

''Tiba-tiba seorang daripada paderi Kristian tu bertanya, Pertanyaan si paderi tadi betul2 membuat Datuk Nabi saw terkejut dan merasa hairan, apakah soalan paderi itu? paderi tu tanya 3 soalan kat Datuk Nabi saw. Soalan pertama: 'Ada tak dalam rombongan kamu ni sorang budak dalam lingkungan 8-12 tahun?' tanpa berfikir panjang Datuk Nabi saw menjawab. 'ada. Kenapa? Dia merupakan cucu aku.Dia berada di atas unta yang ketiga' tambah Abdul Mutalib lagi.
Soalan kedua: daripada paderi tersebut ialah, 'betul tak budak tersebut yang kamu katakan cucu kamu tadi adalah anak yatim piatu?' Abdul Mutalib menjawab, 'ya betul dia merupakan seorang yatim paitu sejak 2 tahun lepas.' Dan sebelum soalan ketiga diajukan kepada Abdul Mutalib, Nabi saw yang berada di atas unta sudah pun turun dan pergi bermain-main di sekitar kawasan yang mereka rehat tadi. Secara kebetulan, di kawasan yang mereka berhenti rehat itu terdapat sebuah pokok yang telah luruh keseluruhan daunnya kecuali 1 daun saja yang masih tinggal. Disilah suatu keajaiban telah terjadi, sesuatu yang menarik. Dan soalan ketiga si paderi adalah: 'betul tak di belakang cucu kamu ni ada perkataan Khalifatul umat? Tanda itu berada di bahagian lehernya.' Abdul Mutalib tercengang seketika, Beliau seolah-olah pelik dengan soalan paderi tersebut. Jawapan Abdul Mutalib ialah, 'Aku kurang tahu pasal itu. Cuba kamu lihat sendiri pada badannya' 

Ketika itu Nabi saw sedang berehat di bawah sepohon pokok yang telah kehilangan dedaunnya tadi,
dan pada waktu inilah daun pokok tadi, yang hanya tinggal sehelai saja tiba-tiba gugur. Nabi saw yang berada di bawah pokok itu, terus menyambut daun itu tadi dengan tangan kanannya. Peristiwa itu tadi telah disaksikan oleh kesemua Paderi2 yang ada disitu. Tanpa membuang masa si Paderi yang tengah berbual dengan Abdul Mutalib pun menghampiri Nabi saw dan menariknya untuk memeriksa adakah di belakagnya tertulis apa tanda yang dimaksudkannya. Setelah melihat tanda itu betul2 wujud di belakang Nabi saw, semua Paderi tadi menghampiri Nabi saw dan masing2 ingin memeluk dan mencium Nabi saw. Bayangkanlah!! Datuk Nabi yang pada ketika itu sedang melihat dari jauh peristiwa ini berlaku, sudah merasa takut dan tanpa lengah terus mendapatkan cucunya yang sedang dikerumuni Paderi2 tadi, bimbang diapa-apakan. Setelah Abdul Mutalib mengambil nabi saw berada dalam pelukannya, Si Paderi tadi bersuara; 'Bawa balik cucumu ini ke Mekah, jaga dia baik2. Jangan kamu teruskan perjalanan kamu ke Syam. Jika Orang Yahudi nampak dia, kemungkinan dia akan dibunuh.' Abdul Mutalib serta ahli rombongannya pelik dan hairan dengan kata2 Paderi itu. Lalu Abdul Mutalib bertanya: 'Kenapa kamu cakap begitu?' Paderi itu menjawab 
'Tahukah kamu bahawa cucumu ini adalah Nabi akhir zaman, Dialah pemimpin yang terakhir sekali dimuka bumi ini.Dialah Khalifatul umat, Khalifah umat manusia.' ''


*begitulah ceritanya.. Akan bersambung pada episod akan datang. I'allah... ('',)....

posted under | 0 Comments

di hari kiamat nanti...........part 1

assalamualaikum,
hai sahabat2 blog,
lama sudah tidak ku menabur cerita,
namun hari ni beta,
mengisytiharkan bahawa,
ada satu cerita menarik yang ingin beta kongsikan,
apakah ceritanya?
jom pakat kita baca dan cuba paham dan hayati,
cerita ini aku dengar dalam 1 ceramah,
di Masjid MAS KLIA,
pada tanggal 11-02-11,
ceritanya sangat menarik,
sampaikan kebanyakan jemaah yang hadir pada ketika itu,
tercengang, terpaku sekaligus semua menumpukan perhatian,
kepada penceramah,
apa yang menarik sangat tentang cerita Ustaz tu?
bagi diri aku la,
ini first time aku dengar cerita ni,tapi bagi orang lain aku tak tau la,
mungkin dah bosah kot, 
tapi apa pun aku nak berkongsi sedikit tentang apa yang aku dengar
pada hari itu,
sebelum tu aku nak minta maaf la pasal aku tak ingat nama Ustaz tu,
so tak dapat la aku nak ceritakan kat sini,
SORRY!!
ok, cerita ustaz tu:
''pada hari kiamat nanti, kita(umat Islam) akan bergabung dengan Kristian dan menentang musuh utama kita Yahudi laknatullah."
aku macam terpikir seketika,
bukankah Kristian itu agama yang tak benar?
tiba2 ustaz tu sambung lagi,
''kamu semua nak tau kenapa saya cakap macam tu? sebabnya, cuba hangpa renung balik pada zaman awal kehidupan Nabi Muhammad saw, dimana pada ketika nabi berumur dalam lingkungan 8 tahun, bapa saudara Nabi saw, Abu Talib telah membawa Nabi saw pergi ke negeri Syam untuk berniaga. Dan dalam perjalanan itu mereka telah bertembung dengan sekumpulan paderi Kristian di sebuah tempat*aku tak ingat nama tempat tu... Pada waktu mereka bertembung dengan rombongan paderi tadi, mereka(rombongan Abu Talib) ambil keputusan untuk rehat sebentar disitu. Dalam masa yang sama, Datuk Nabi saw yang turut ikut rombongan itu pergi berbual dengan paderi2 itu tadi. Masing2 bertanya kamu dari mana nak kemana, dan apa tujuan semua. Ketika perbualan ini berlangsung, Nabi saw sedang berada di atas unta. Tiba-tiba......''

tunggu sambungannya.......... part seterusnya yang menarik perhatian aku... ('',).....

posted under | 0 Comments

Si Dia v2

setiap kali aku solat aku tak pernah tinggal doa untuk 'si dia',aku kagum dengan si dia kerana dia juga merupakan insan yang kuat,
dipilih oleh Allah swt untuk menghadapi dugaan yang tersangat hebat,
kalau aku berada di tempat si dia,
aku tak pasti,
apakah aku akan kuat seperti si dia,
selalu sangat bayangan si dia melilau dalam fikiran ku,
setiap saat setiap detik,
Ya Allah,
mungkin inilah waktu yang sesuai,
untuk aku membantu si dia,
membela nasibnya,
sementara nyawa masih dikandung badan.
aku akan cuba,
apa yang termampu,
nak tau sapa dia dlm cerita ini?
DIALAH,
atau istilah yang lebih tepat lagi,
MEREKALAH,
anak2 yatim....
aku kesian melihat,
anak2 itu berkeliaran di merata-rata tempat,
semata-mata untuk meminta sedekah,
sebak hatiku ini,
setiap kali aku terlihat mereka,
tak dapat aku nak gambarkan,
penderitaan mereka,
kesunyian mereka,
segala-gala yang mereka lalui,
mereka sungguh tabah dan kuat,
mereka insan terpilih,
untuk hidup tanpa kasih sayang seorang ayah,
dan juga ibu,
mereka HEBAT,
aku KAGUM dengan mereka,
aku berjanji dengan diriku,
aku akan berusaha,
untuk membela,
serta membantu mereka,
sekadar yang aku mampu,
i'allah, amin.
sama2 lah kita doakan.
('',)...

posted under | 0 Comments

Si Dia v1

aku masih tak pasti,
adakah apa yang bakal aku lakukan adalah yang terbaik,
setiap kali aku tatap wajah 'si dia',
air mata aku akan sedikit tampak berlinangan,
memikirkan nasib,
keselamatan 'si dia',
apakah dia sudah makan atau belum,
saat ketika aku sedang makan aku akan teringatkan 'si dia',
hinggakan setiap kali aku berdoa aku akan teringatkan 'si dia',
kemana saja aku pergi 'si dia' akan ada,
aku dah tak dapat nak tahan perasaan ini lagi,
aku harus melakukan sesuatu,
aku tak dapat nak tahan perasaan sedih ini lagi,
kenapa aku harus jadi begini kerana 'si dia',
aku pun tak pasti kenapa Allah memilih aku untuk menerima ujian seperti ini,
mungkin ada hikmah disebalik kejadian ini?
aku pun tak tahu,
Wallahu'alam...
tapi apa2 pun aku redha dengan ketentuan Ilahi,
apa pun yang aku rasakan,
apa pun yang bakal aku lakukan,
aku harap Allah akan merehai segalanya,
i'allah, amin.....


*bersambung.....pada version tuu! v2..('',)...

posted under | 0 Comments

hepy besday MAMAku tersayang....

assalamualaikum...
1st of all, tgok tajuk pon dah tau kan,
it's my mom birthday,
so sebelum melebarkan ag coretan ni,
I would like to wish to my mom,
HAPPY BESDAY MAMA,
semoga kehidupan mama akan lebih bahagia,
dipanjangkan umur,
dimurahkan rezeki,
diberi kebaikan di dunia,
dan di akhirat kelak,
i'allah, amin..
angah senantiasa doakan mama,
mama ibu terbaik dalam dunia ni,
tak ada yang baik dan terbaik daripada mama,
u always no one for me!! 
thanx sbb mama jaga kami adik beradik selama ni,
kami amat2 hargai apa yang mama lakukan,
kami akan balas budi baik mama,
dan jugak abah,
sekadar apa yang termampu,
i'allah, jika Allah izinkan,
angah nak mintak maaf kalau angah ada wat silap kt mama,
sepanjang mama besarkan angah,
harap mama maafkan kesalahan angah,
angah doakan semoga mama & abah,
bahagia seadanya,
berkekalan sehingga ke akhir hayat,
dan semoga kehidupan bonda and ayahanda,
sentiasa berada dalam lindunganNya,
i'allah, amin.
May Allah Bless u in whateva u r doin....
once again, HAPPY BESDAY MAMA...

LOVE U SO MUCH!!!
MUAHHHHHHH!!!!!






posted under | 2 Comments

setelah sekian lama....

assalamualikum...
alhamdulillah, aku masih lagi bernyawa,
di atas bumi Allah swt,
aku bersyukur kepada-Mu,
setelah sekian lama,
akhirnya aku kembali,
kembali ke mana?
ke mana lagi,
ke dunia fantasi ini,
DUNIA BLOGGING...
('',)....
dah lama aku menyepi,
atas sbb tertentu,
aku terpaksa menyepi,
tapi tak aku ceritakanlah disini mengapa,
sebab ianya sangat tidak penting pon,
terutama untuk kamu semua,
haha...
maksud aku tak la penting untuk kamu tau,
jangan salah faham ea..
emm.. apa cerita baru ea dlm dunia fantasi kita ni?
ada yg menarik berlaku sepanjang aku tidak disini?
mungkin ada,
tapi aku ja yg wat tak tau...
teruk betul! bukan aku la,
tapi pernagai aku,
hehe...*tak nak ngaku...
oklah kamu semua,
aku rasa nak berhenti dulu setakat ini,
tapi sebelun tu,
aku nak wish something untuk semua,
SELAMAT TAHUN BARU 2011M,
semoga kehidupan taun baru ni,
lebih bermakna kepada kita semua,
apayang dah berlalu kita tinggalkan,
bersedia untuk menghadapi apa di depan kita,
mungkin yang dah berlalu itu,
dapat kita jadikan sebagai tauladan mahupun teladan,
*aku rasa cam sama ja dua2 tuu.. haha..
bak kata pepatah Melayu,
buang yang keruh, amik la yang jernih,
bersama2 lah kita meningkatkan kualiti hidup kita,
dengan apa cara sekalipon,
aku doakan semoga,
kita semua,
akan mendapat kehidupan yang lebih baik.
daripada tahun2 yang sebelum ni,
i'allah, amin...
*semoga Allah swt makbulkan doaaku..

budak2 terjun telaga,
sekian saja coretan saya.

posted under | 1 Comments
Newer Posts Older Posts Home

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments