Powered by Blogger.

Salam Ramadhan.....

assalamualaikum wbt...
Salam Ramadhan untuk semua..
wah.... diam tak diam dah 13 hari kita berpuasa....

Alhamdulillah.... cepat sungguh masa berlalu,
itulah antara tanda2 kecil hari kiamat,
masa berlalu dengan pantas,
tanpa kita sedari,
Allahu Akbar *jom la kita bertaubat..sementara masih ada masa lagi..
jangan tau buat dosa saja tapi tak tau taubat...Astagfirullahalazim..
sama2 lah kita bertaubat...jom...

emm... dah lama tak jenguk2 kat blog aku ni,
al maklumla, sibuk sangat berpuasa *ahahahhhh....apa yang kamu buat huzaim?
hahaha...
actually mmg sibuk cikit,
bukan sebab puasa tapi sebab banyak kerja a.k.a assingment,
that's why laaa,
aku pon da tak taw apa yang berlaku kat blog aku selama aku tak bukak ni,
SORRY for kengkawan yang bw tapi aku xsempat nak bw ke blog korang lagi....
thanks kerana melawat... ALHAMDULILLAH....
ada jugak orang nak masuk blog aku...huhu..
ok la, sebelum mengakhirkan post ni,
aku nak berkongsi sepotong hadis Rasulullah saw,
Rasulullah saw bersabda: sampaikanlah walau sepotong ayat dariku,
hadisnya:
"Apabila kamu rasa ada angin didalam perutmu kemudian kamu ragu adakah ianya telah keluar atau belum,
maka janganlah keluar dari solatmu sehingga jelas terdengar bunyi atau tercium baunya"
- H.R.Muslim
hadis ini sungguh sesuai untuk mereka2 yang selalu was2 dalam solat....
terutamanya bagi mereka yang selalu ber'angin',
tambah2 pulak dalam bulan puasa sekarang ni kan,
lepas makan jek terus nak solat,
mesti la berangin perut tu kan?
so sesapa yang selalu mengalami situasi ini,
bolehlah mengamalkan hadis Rasulullah saw ini...
i'allah... semoga bermanfaat ....
renung-renugkan dan selamat beramal...

posted under |

0 comments:

Newer Post Older Post Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments