Powered by Blogger.

jom bersahur...

bangun!! bangun!! bangun!!
hamboi... susah benar ya kamu ni nak bangun soq( loghat utara ),
haha....
''angah cepat la bangun da nak Subuh da ni...,
law xmao bangun mama kemas la makanan atas meja tu... ok?''
suatu ketika dulu, selalu dengaq ayat mama cam ni,
rindu mama nak gerakkan time bangun soq,
ahaa haaa.... syiok oooo.... kikiki...
tapi sekarang suma dah lain,
aku dah boleh bangun soq sendiri,
xpayah mama nak kejutkan lagi,
baguih betol la huzaim ni,
anak sapa tuhhh???
hahaha....
alhamdulillah aku dapat temui apa sebenarnya yang ada pada waktu sahur,
barangsiapa yang bangun untuk bersahur, maka akan biberi ganjaran pahala untuknya..
aku tak berapa nak ingat sangat yang aku bagitaw ini hadis Nabi saw atau firman Allah swt,
tapi aku pernah ustaz bagitaw *law silap please correct me.... ok? thanks...
mmm... waktu kita nga bersahur tu jugak banyak malaikat turun dari pintu langit,
untuk mendoakan kepada manusia2 yang beribadat kepada Allah swt,
i'allah... hanya Dia yang Maha Mengetahui Segala-galanya....
so, kalau kita ditakdirkan untuk bangun bersahur,
alang2 dah bangun tu,
ambik wudu' & solat la tahajud 2rakaat,
sekurang-kurangnya dapat la sedikit pahala,
tambah2 lagi dalam bulan Ramadhan ni,
i'allah Allah akan melipat kali gamdakan pahala,
sama2 lah kita ea... huhu...
selamat bersahur....
jom solat Subuh berjemaah di masjid...
allahu akbar allahu akbar...
assolatu qairul minannaum....
solat itu lebih baik dari tidur...
JOM!!!!

posted under |

2 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

stakat nih dah tinggal sahur belom?

huzaimRosli said...

aritu ada tertinggal gak...
=D awat tanya?

Newer Post Older Post Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments