Powered by Blogger.

b.e.r.m.u.l.a

hari ni bermulalah perjalanan hidup aku,
*da genap sebula cuti... huhu...
''Kehidupanku sebagai seorang pelajar,
masih lagi jauh dari persimpangan yang ingin kutujui,
belum tentu sempat atau tidak aku tiba disana''
*ayat nak berpuitis jek... haha...





hari ni bermulalah kelas pertama aku,
kelas arini memang cukup
BEST!!!!
lecturer pon layan gak,
sporting jek,
muka nampak cam COOL aja,
tapi tu baru 1st impression aku la,
xtaw la lepas ni cam na? hehe~
tapi Beliau ada pesan kat kami,
''Pantang saya 1 jek, jangan datang lewat daripada saya... sapa datang lewat, lebih baik xpayah datang, sebab saya xkan bagi masuk kelas.''
Dengar ja ayat ni,
dak2 kelas aku suma cam wat xtahu jek,
*haha~ mau xnya, sepanjang 3 sem lepas suma lecturer cakap menda yang sama tapi last2 datang lewat boleh gak masuk kelas. Tapi ada yang betul, ada yang pernah xmasuk kelas pada sem2 yang lepas. kesian dorg. kikikiki~ tapi bkn aku ea? aku selalu datang awal jek. hihihi~
tapi, tadi waktu kelas ada satu moment yang BEST berlaku!!
haha~~ nak taw apa dia? tuuuuttttttttttttttttttt...............
ceritanya memang lawak sangat,
silap2 boleh tongeng kepala tergelak,
kakaakaka~~
haishhhhhh....
tadi waktu kat kelas lecturer ada tanya ktorg,
''Emmm... sekarang ni subjek apa?''
ktorg memang la xtaw subjek apa masa tu,
sebab jadual xdapat lagi,
*jadual ktorng di'provide'kan oleh pihak management Univrsiti ktrg, bukan cam Universiti2 lain, jadual student kena manage sendiri...kan?
so kami ingat lecturer just nak test kami,
pas tu suma pakat jawab,
''Kami pon xtaw sebab jadual xdapat lagi''
pas tu lecturer tu balas balik,
''Oh... yke? sebenarnya saya pon xtaw kelas saya sekarang ni subjek apa...''
????????????????????????????
Dengar leturer cakap cam tu,
apa lagi,,,,,
jeng jeng jeng,,,,
hahahaha~
macam biasa la dak2 kelas,
suma gelak bagai nak runtuh dinding kelas tu,
hahahahaahahaha~
*aku terpikir gak, lawak betul la lecturer ni, ingatkan nak test kami tanya subjek apa? rupanya dia sendiri pon xtaw... haha~ lawak2....
apa pun,
lecturer arini memang terbaik,
huhuhuhu~~
harap2 lecturer esok pon,
lebih kurang yang hari ni....
hehe~~
nantikan esok pulak....

posted under |

2 comments:

Abu Luqman said...

Salam..pagi di sini bertanya khabar

huzaimRosli said...

kenapa bertanya kabar di ruangan ini? huhu...
alhamdulillah sihat.... =D

Newer Post Older Post Home

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments