Powered by Blogger.

UTUSAN 6 NOVEMBER 2010....

assalamualaikum wbt...
hai readers...
kenapa ada bulatan dalam gambar tu...?
hehe... sapa laa tu... 
padahal aku laa tuu.... hahaha...
saja jek nak wat famous ckit... 
korang ada baca tak paper UTUSAN semalam, 
di ruangan IPT... wah!!! 
aku pon tak sangka dalam banyak2 gambar yang dorg SHOT,
gambar group aku gak yang dia letak dalam tuu... 
*dapat laa market pas ni.... haha... 

actually aku bukan saja2 letak gambar ni,
aku nak laa kongsi ngan korang suma
apa yang aku & kengkawan aku wat masa ni,
bagi aku, 
kehidupan aku kat MIAT ni cukup beruntung,
aku betul2 bersyukur dapat belajar kat sini,
seriously....
ramai ag orang yang nak masuk,
tapi tak dapat,
so since I gets this chance,
I'll never let it go,
('',)...
mm.. ok lah...
back to the story...
sebenarnya waktu dorg SHOT gambar ni,
kitorang sedang wat praktikal,
nama praktikal tuu,
COMPRESSION TESTING...
kalau sapa belajar bahagian mechanical,
i'allah.. korang mesti taw...
COMPRESSION TESTING yang ktrg wat ni,
adalah untuk mengukur,
tahap COMPRESSION dalam setiap CYLINDER tu,
ktrg just nak ukur berapa banyak COMPRESSION yang hilang,
dan berapa banyak yang tinggal,
so daripada result tuu,
kitrg akan tentukan,
samada CYLINDERS tuu boleh digunakan lagi untuk penerbangan yang seterusnya,
ataupon perlu dibaiki,
mahupon digantikan...
itulah bibik2 kerja seorang technician,
mahupon ENGINEER,
huhu...
tengok saja macam senang kan,
tapi kalau wat,
hehe...
agak susah laa...
tapi seronok,
really enjoyable,
but very risk,
because law kami tersilap wat keputusan mengenai sesuatu tuu,
kapal terbang tuu kan akan terbang,
dan membawa orang,
samada PILOT , CO-PILOT, CREW,
or PASSENGER..
so if we r not doing it properly,
it may cause trouble to those who will fly,
am I rite?
I hope u guys understand,
what I am trying to convey..
ok... 
hehe...
just want to share with u guys,
for ur information...
hopefully it is interesting..
ok laahh...
i've to stop rite here...
I want to continue doing my work,
huhu...
wassalam...

posted under |

2 comments:

SURIA AMANDA said...

wah..pemes jap eh gambar masuk paper..

huzaimRosli said...

haha.. tau xpe... famous laa sekejab.. =D

Newer Post Older Post Home

Islamic Clock

Islamic Widget

Firman Allah

(Apa yang kamu katakan itu tidaklah benar), sesungguhnya sesiapa yang berbuat kejahatan dan ia diliputi (ditenggelamkan) oleh kesalahannya itu, maka merekalah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya.
Surah Al- Baqarah ayat 81

There was an error in this gadget

Top Referrer Contest

Top Referrer Contest
nak join... jom klik... huhu....

..contest..

1st Lucky Draw by Atie Aizam

..1st award..

..1st award..
from Ima Aisuki.... =D

..2nd award..

..2nd award..
from myna...=D

..klik 4 derma..

..AKU..

My photo
Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
kehidupan kita tak akan merasa tenang selagi kita tidak mendekatkan diri kepada Allah SWT. Dalam hidup ni banyak yg kita perlu tempuhi. Walau bagaimana sekali pun cubaan & dugaan yg datang jangan mudah mengalah. Berdoalah kepada Allah SWT. Allah akan membantu kita. Allah telah janjikan sesuatu yg istimewa untuk hamba-Nya yg beriman dan beramal soleh. Jangan lupa tuntutan kita sebagai seorang Islam. Solat 5 waktu sehari semalam, jangan ditinggalkan dalam keadaan apa sekali pun. Berusaha agar hidup kita di dunia tidak sia2 & mendapat faedah untuk kesenangan di akhrat kelak. i'Allah. Amin.

Recent Comments